Προτάσεις Έρευνας

  • - Η δημιουργία ομάδας επιστημονικού προσωπικού που θα καλύψει το κενό γνώσεων γύρω από τους ψεκασμούς και τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα, με διεξαγωγή σεμιναρίων ανά περιοχή τα οποία θα μπορούν να τα παρακολουθήσουν οι αγρότες δωρεάν. Ιδιαίτερο βάρος θα πρέπει να δοθεί στην εκπαίδευση των αγροτών στην ανάγνωση της ετικέτας των αγροχημικών καθώς και στον υπολογισμό της δόσης εφαρμογής.
  • - Ο καθορισμός σημείων σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο σε όλη την Περιφέρεια Αττικής, όπου υπάλληλοι της Υπηρεσίας μας σε συνεργασία με άλλους φορείς που ασχολούνται με τα ψεκαστικά (ΙΓΕΜΚ, ΥΠΑΑΤ, ΕΘΙΑΓΕ, ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΨΕΚΑΣΤΙΚΩΝ) θα παρέχουν επί τόπου δωρεάν συμβουλές, βελτιώσεις και γνώσεις σε αγρότες για τις διατάξεις ψεκασμού που θα φέρνουν.

Η Υπηρεσία μας επισημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρξει συντονισμένη προσπάθεια από τις υπηρεσίες πρωτογενούς τομέα της Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με φορείς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αλλά και υγειονομικών Υπηρεσιών για να καλύψουν όλα τα θέματα που σχετίζονται με τον γεωργικό εξοπλισμό εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν πολλά σχέδια για την επαγγελματική άσκηση της γεωργίας με συνταγογράφηση εξειδικευμένων αγροχημικών σε συγκεκριμένη ποσότητα για κάθε καλλιέργεια και αγροτεμάχιο. Το προϋπολογιζόμενο κόστος για την ηλεκτρονική υποστήριξη και οργάνωση όλων των εμπλεκόμενων κρίκων σε αυτό το εγχείρημα είναι υψηλό.

Όλα αυτά όμως δεν θα έχουν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, ακόμη και εάν οργανωθούν και λειτουργήσουν τέλεια, εάν δεν γίνει σωστά ο ψεκασμός. Προτείνουμε λοιπόν να δοθεί το βάρος σε πρώτη φάση στον μηχανολογικό εξοπλισμό εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων ώστε όλα αυτά που τόσο επιστημονικά σχεδιάζεται να γίνουν να έχουν πραγματική εφαρμογή στο χωράφι, χωρίς νομοθετήματα εισπρακτικού χαρακτήρα.

footer logo collectives.gr

© 2015-2020 Ψεκαστικά Μηχανήματα || Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. || Όροι Χρήσης